Статті - ТМ Наша пекарня
  • русский
  • украинский
Закрити
Ваше ім я
Контактний телефон
Зручний час дзвінка
Введіть код з картинки

Коротко про хліб

Хліб - харчовий продукт, одержуваний шляхом випічки, паровою обробки або жаріння тесту, що складається, як мінімум, з борошна і води. У більшості випадків додається сіль, а також використовується розпушувач, такий як дріжджі. Для приготування хліба вживають пшеничне і житнє борошно, рідше - кукурудзяну, ячмінну та інші. Словом хліб часто називають сільськогосподарські культури (пшеницю, жито, ячмінь та інші), а також саме зерно цих культур і що виготовлено з нього борошно. В деякі сорти хліба також додають спеції, такі як зерна кмину, горіхи, родзинки, часник, курагу і зернинки (насіння кунжуту, маку). Зерна також служать для прикраси.

Детальніше ...

Історія хліба

Хліб - один з найстаріших готується продуктів, що з'явився ще в неоліті. Перший хліб являв собою подобу запеченої кашки, приготовленої з крупи і води, а також міг стати результатом випадкового приготування або навмисних експериментів з водою і борошном. Нащадки такого раннього хліба виготовляються в даний час з різною крупи по всьому світу, наприклад, мексиканська тортилья, індійський чапати, кітайскійpoa ping, шотландська вівсяна коржик, північноамериканська кукурудзяний коржик і ефіопська інжера. Такий хліб у вигляді коржа став основою їжі багатьох древніх цивілізацій: шумери їли ячмінні коржі, а в XII столітті до н. е.. єгиптяни могли купити в наметах на вулицях сіл коржі, які називалися ту. У похованні тохаров (Лоуланьская красуня 1800 до н. Е..) Була знайдена сумка з зерном і решето, що, безсумнівно, свідчить про використання хліба.

Детальніше ...

Хліб - структура і хімічний склад

хлеб состав

Борошно

Основна стаття: Борошно

Борошно виготовляється із зерен, роздрібнених до порошкоподібного стану. Саме від борошна залежить основна структура випеченого хліба. Найбільш поширена борошно житнє, ячмінне, кукурудзяне й інші, але для приготування хліба найчастіше використовується пшеничне борошно, розмелені за спеціальною технологією. У середньому зерно в процесі перетворення в борошно проходить шлях до 5 км по різних поверхах сучасної млина. У складі борошна в хліб потрапляють крохмаль і білки.

 

Детальніше ...

Хліб заморожений

Заморожений хліб - хлібний напівфабрикат, використовуваний в магазинах, ресторанах чи кафе. В даний час заморожений хліб надходить також у роздрібний продаж, так як заморожені напівфабрикати можуть зберігатися досить довго без втрати смакових якостей.

Детальніше ...

З давніх часів випічка хліба на Україні вважалася абсолютно особливою, почесною і відповідальною справою. Вважалося, що професію пекаря може опанувати лише людина з чистою душею і добрим серцем, яке завжди відкрито людям.  

Детальніше »

Зв'язатися з Нами

"Наша пекарня" - краща пекарня в регіоні, ми знаходимося в  м. Лубни,  вул. П. Лубенського,47.

  • тел.: +38 05361 77579
  • e-mail: JLIB_HTML_CLOAKING

TwitterFacebookYouTubeGoogle+