Хліб заморожений
Заморожений хліб - хлібний напівфабрикат, використовуваний в магазинах, ресторанах чи кафе. В даний час заморожений хліб надходить також у роздрібний продаж, так як заморожені напівфабрикати можуть зберігатися досить довго без втрати смакових якостей.
Способи заморозки та приготування:
хліб випікають до готовності приблизно на 80% і піддають заморожуванню до -35 ° C. Потім упаковують при 0 ° C і поміщають для зберігання в (-18 ° C). Для доготування відтають протягом 10-15 хвилин при кімнатній температурі, поміщають вна 10-30 хвилин (час залежить від обсягу) де хліб приходить в остаточну готовність;
хліб заморожують сирим, без часткової випічки. При приготуванні відтають протягом 30 хвилин, потім поміщають в розстійні шафу на 2-4 години, де він «підходить» при температурі 20-25 ° C і вологості 70-75%, після чого випікають близько 10-30 хвилин в пароконвектоматі.